Υλικά
1 κ. αρνίσιο κιμά Υλικά
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
3 ασπράδια αυγών
1 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μέντας
1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 φλ. κάσιους ανάλατα και άψητα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε 24 ξύλινα σουβλάκια σε νερό επί 20 λεπτά για να μην καούν στο ψήσιμο. Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με νερό να τις σκεπάζει για 30 λεπτά. Στρώνουμε με τούλι ή γάζα ένα σουρωτήρι με ψιλό «μάτι» και βάζουμε το γιαούρτι να στραγγίσει 1 ώρα περίπου.
Περνάμε τα κάσιους από μουλινέτα (θα έχουμε ένα μίγμα μαλακό και βουτυρώδες).
Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια.
Μεταφέρουμε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ μαζί με τα κάσιους και τα ψίχουλα του ψωμιού και τα ζυμώνουμε για να ενωθούν.
Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά αλλά αρκετά ώστε να ενοποιηθεί το μείγμα.
Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη να δέσουν οι γεύσεις για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200ο C .
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και τον χωρίζουμε σε μπαλάκια 24 κομμάτια.
Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σαν μεγάλο σουτζουκάκι και το ακουμπάμε επάνω στο «καλό» μας χέρι (δεξί αν είμαστε δεξιόχειρες, αριστερό αν είμαστε αριστερόχειρες).
Τοποθετούμε ένα σουβλάκι επάνω στον κιμά πιέζοντας και σφίγγουμε το μείγμα γύρω από το καλαμάκι να κολλήσει.
Πλαταίνουμε τον κιμά πιέζοντας, ώστε να καλύψει τα ¾ του μήκους από το καλαμάκι (σαν πλατύ λουκάνικο) ή το σχηματίζουμε σε σχήμα κυλίνδρου.
Καλύπτουμε τη σχάρα με λαδόκολλα, κάνουμε μερικές τρύπες και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό.
Αραδιάζουμε επάνω στη λαδόκολλα τα κεμπάπ και τα αλείφουμε και αυτά με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη σχάρα 15 πόντους κάτω από το γκρίλ και ψήνουμε τα κεμπάπ γύρω στα 10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που τους έχουμε δώσει ) γυρίζοντάς τα 2-3 φορές ώσπου να ψηθούν μέχρι μέσα.
Α.Τ.