Follow us

Ντιπ με κατίκι Δομοκού και πιπεριά Φλωρίνης

Ντιπ με κατίκι Δομοκού και πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά

υλικά

180 γρ. κατίκι Δομοκού

3 πιπεριές τύπου Φλωρίνης

1-2 σκ. σκόρδου (ανάλογα με το μέγεθος)

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.γ. τοματοπελτέ

μια καλή φουντίτσα φρέσκο βασιλικό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα ή μια πιπερίτσα τσίλι (αν το θέλουμε πικάντικο)

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου, επάνω σε αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.

Τις ξεφλουδίζουμε πριν κρυώσουν και αφαιρούμε τα σπόρια, κρατώντας τους χυμούς που άφησαν.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης μους.

Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Ταιριάζει με κρέατα στη σχάρα, με κομμένα ωμά λαχανικά, με ψητά λαχανικά, σε μπρουσκέτες, σε ψημένες πιτούλες.σημ.

το ίδιο ντιπ γίνεται και με φέτα, σε ελαφρώς μικρότερη ποσότητα και με προσθήκη λίγου γιαουρτιού ακόμα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.