Υλικά
2 κ.σ. βούτυρο Υλικά
4 κ.σ. αλεύρι
300 γρ. γάλα ζεστό
150 γρ. μπλου τσιζ ή γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ ή στίλτον
2 κ.σ. μπράντι
λευκό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ψηθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε το γάλα όλο μαζί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί θρυμματισμένο και το μπράντυ.
Ανακατεύουμε και καρυκεύουμε με το πιπέρι.