Υλικά
υλικά για 6 άτομα
1 κοτόπουλο γύρω στα 1800 γρ. κομμένο στα 6
500 γρ. ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια
4 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
12 μαύρες ελιές ξεκουκουτσιασμένες
3 σκ. σκόρδου καθαρισμένες
1 κ.σ. θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 ml λευκό, ξηρό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τα λαχανικά.
Κόβουμε τις πιπεριές στα 4, κατά μήκος και αφαιρούμε κοτσάνια και μεμβράνες.
Κόβουμε τις ντομάτες στα 4 και κατόπιν σε χοντρούς κύβους.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια επί 3'-4'.Βάζουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί και προσθέτουμε τις πιπεριές. Συνεχίζουμε άλλο τόσο και προσθέτουμε τα σκόρδα κομμένα στη μέση.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί 1'.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, τις ελιές και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 περίπου ώρα, ανακατεύοντας συχνά.
Στο τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες ατμού.