Follow us

Ζυμαρικά με φρέσκα φασολάκια και πέστο

Ζυμαρικά με φρέσκα φασολάκια και πέστο

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

350 γρ. ζυμαρικά τύπου μπαβέτε ή λινγκουίνι

200 γρ. φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα

2 μέτριες πατάτες

4 κ.σ. σάλτσα pesto a la Genovese*

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

παρασκευή

Καθαρίζουμε και βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό, προσέχοντας να τα βγάλουμε ενώ ακόμα κρατάνε λίγο.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και τις πατάτες και τις βράζουμε.

Τις στραγγίζουμε πριν μαλακώσουν πάρα πολύ και τις κόβουμε σε κυβάκια.

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας al dente.

Ενώ βράζουν, κόβουμε τα φασολάκια στα 3 ή στα 4 και τα ανακατεύομε με τη σάλτσα πέστο και το ελαιόλαδο, ενώ είναι ακόμα ζεστά.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζονται αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά κρατώντας 3-4 κ.σ από το νερό τους.

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό που κρατήσαμε και τα ανακατεύουμε με τα φασολάκια.

Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεκτικά, για να μην σπάσουν.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερη σάλτσα πέστο.

Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε παρμεζάνα για όποιον θέλει.*σημ.

το πέστο a la Genovese μπορείτε να το φτιάξετε αναμειγνύοντας στο γουδί 2 σκ.σκόρδο λυωμένο, 50 γρ.

φύλλα βασιλικού, 30 γρ.

πεκορίνο τριμμένο, 1 κ.σ κουκουνάρι, 70 γρ.

παρμεζάνα τριμμένη, λίγο αλάτι και πιπέρι, 100 ml ελαιόλαδο (που το προσθέτουμε σταδιακά, χτυπώντας).

Όταν δεν υπάρχει βασιλικός μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με φύλλα ρόκας (οπότε δεν ισχύει ο τίτλος a la genovese…).

Διατηρείται στο ψυγείο.

Α.Τ.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.