Follow us

Σούπα βελουτέ με φασόλια και κρεμμύδια

Σούπα βελουτέ με φασόλια και κρεμμύδια

Υλικά για 6-8 άτομα

500 γρ. φασόλια μουσκεμένα όλη τη νύχτα
400 γρ. κρεμμύδια
5 σκ. σκόρδου
1,7 λίτρα ζωμό κότας ή λαχανικών
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο (περ. 2 κ.σ. φυλλαράκια)
1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι και κόβουμε στη μέση τα σκόρδα. Ζεσταίνουμε 30 ml ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και μαραίνουμε το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά για 3', ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κλαδάκι του δεντρολίβανου και συνεχίζουμε άλλα 7'-8'. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και τον ζωμό. Μόλις πάρουν βράση σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 1/2 -2 ώρες. Δεν προσθέτουμε αλάτι στην αρχή, αλλά μόνον όταν έχουν μαλακώσει αρκετά τα φασόλια. Όταν γίνουν απομακρύνουμε το κλαδάκι του δεντρολίβανου και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περνάμε τη χλιαρή σούπα από το μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι. Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε επάνω από μια κουταλιά εκλεκτό αγουρέλαιο. Βάζουμε σε μπολ μερικά κρουτόν για όποιον θέλει.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;