Υλικά
Υλικά
1 μικρό κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες, χωρίς το κοτσάνι του
4 μήλα γκράνι Σμιθ (πράσινα ξινόμηλα)
50 γρ. μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
30 γρ. βούτυρο
1κ.κ. μαύρη ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε τα δυο μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια, χωρίς να βγάλουμε τα σπόρια τους.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μαραίνουμε το κρεμμύδι, μαζί με το μπέικον.
Προσθέτουμε τα μήλα και μόλις πάρουν λίγο χρώμα, ρίχνουμε και το λάχανο.
Αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαλακώσει και το λάχανο, το περιχύνουμε με τόσο ζεστό νερό που θα το σκεπάζει, μετριάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε τα δυο μήλα που απέμειναν και τα κόβουμε σε φετούλες πάχους 1 εκ. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε, μαζί με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, μέχρι να καραμελώσουν.
Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και μετά από λεπτή σήτα.
Ελέγχουμε αν θέλει αλάτι και τη σερβίρουμε σε τέσσερα πιάτα όπου ήδη έχουμε τοποθετήσει τα μήλα.
Θ.Τ.