Follow us

Πουρές με καρότα, κρέμα κρεμμυδιών με κύμινο

Πουρές με καρότα, κρέμα κρεμμυδιών με κύμινο

Υλικά

Υλικά

8 μεσαία καρότα

2 κρεμμύδια

3 κ. σ. κρέμα γάλακτος

1-2 κ. κ. κύμινο, σε σκόνη

ελαιόλαδο

3 κ. σ. νερό

Παρασκευή

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που ήδη βράζει και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 20 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα «μαραίνουμε» σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο.

Μόλις δούμε πως αρχίζουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν, σε χαμηλή θερμοκρασία για μερικά ακόμα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να χάνουν το αρχικό τους σχήμα.

Στη συνέχεια, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, τα μεταγγίζουμε σε ένα μπολ και τα διατηρούμε ζεστά.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το κύμινο, στην επιθυμητή ποσότητα.

Βάζουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος, μαζί με τα κρεμμύδια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Πολτοποιούμε και τα βρασμένα καρότα και αναμειγνύουμε με την κρέμα των κρεμμυδιών με το κύμινο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.