Υλικά
Yλικά για 6 άτομα
1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε μικρούς κύβους
1 πακέτο λαζάνια (θα μείνει ένα μέρος)
250 γρ. ρικότα ή άλλο φρέσκο μαλακό τυρί σαν το κατίκι
100 γρ. ζαμπόν μπούτι, σε μέτριου πάχους φέτες, κομμένες λωρίδες
80 γρ. καβουρδοσμένα φουντούκια, σπασμένα
2 σκ. σκόρδο, τριμμένες
1 κ.γ. φασκόμηλο ξερό
1 κ.γ. ρίγανη
70 γρ. παρμεζάνα
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. γάλα πλήρες
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια της κολοκύθας (που πρέπει να είναι σε ομοιόμορφο μέγεθος), σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν τελείως.
Στο τέλος, προσθέτουμε το φασκόμηλο και τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το φρέσκο τυρί με τα μισά φουντούκια και το τριμμένο σκόρδο.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μακρόστενο, λαδωμένο, πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε μια σειρά λαζάνια έτσι, ώστε η άκρη του ενός να ακουμπάει επάνω στο άλλο.
Βάζουμε επάνω όλη την κολοκύθα και τη στρώνουμε.
Επάνω τοποθετούμε δεύτερη στρώση λαζάνια κι επάνω στρώνουμε το τυρί και τις λωρίδες του ζαμπόν.
Συνεχίζουμε με τρίτη στρώση λαζάνια και περιχύνουμε με το γάλα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 15'.
Βγάζουμε το σκεύος και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα τριμμένη και τα υπόλοιπα φουντούκια.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 6'-7' ακόμα.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 30' πριν το σερβίρισμα.Σημ. για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, αντί για γάλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος με χαμηλά λιπαρά.Αν θέλετε τα λαζάνια πιο μαλακά, τα ζεματάτε προηγουμένως για 1' σε νερό που βράζει.