Follow us

Απλό σουφλέ τυριών

Απλό σουφλέ τυριών

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

150 γρ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα σκέτη ή με κασέρι, έμμενταλ)

250 ml γάλα πλήρες

4 αβγά

50 γρ. βούτυρο φρέσκο

3 κ.σ. αλεύρι φαρίνα

1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/2 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Χωρίζουμε τα αβγά.

Σε ένα κατσαρολάκι λυώνουμε το βούτυρο και σκορπάμε μέσα το αλεύρι.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά 2'-3', μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει.

Τότε ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας ζωηρά.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο.

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα ή πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, πολύ σφιχτή και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα (που έχει μισοκρυώσει), ανακατεύοντας απαλά.

Κατόπιν, προσθέτουμε το τυρί. Αδειάζουμε το μελιγμα στο σκεύος και βάζουμε στο φούρνο για 15΄, μετά δυναμώνουμε στους 220ο-230ο C και ψήνουμε για 10' ακόμα.

Σερβίρουμε αμέσως, πριν "πέσει" το σουφλέ, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.