Κεφτέδες με ανθότυρο και κόκκινη σάλτσα (της Ερμιόνης Τυλιπάκη)

Κεφτέδες με ανθότυρο και κόκκινη σάλτσα (της Ερμιόνης Τυλιπάκη)
Yλικά

Για τους κεφτέδες
1 κιλό κιμά, ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
2 μεγάλα αυγά
200 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
150 γρ. παξιμάδι, αλεσμένο στο μούλτι
1 κουταλιά φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
800 γρ. ντοματάκια, ψιλοκομμένα (κονσέρβας)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γρ. κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά
2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

|1| Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190° C με αντιστάσεις και στρώνετε λαδόκολλα σε μεγάλο ταψί.
|2| Βάζετε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ και τα ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πλάθετε μεγαλούτσικους κεφτέδες, τους τοποθετείτε στο ταψί και τους ψήνετε για 45’ περίπου.
|3| Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βάζετε τα ντοματάκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μούλτι, και τα πολτοποιείτε. Αν χρειάζεται, το κάνετε σε δύο δόσεις. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε τα ντοματάκια, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι, και τη σκεπάζετε.
|4| Μόλις αρχίζει να βράζει η σάλτσα, προσθέτετε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύετε.
|5| Ρίχνετε τέλος και τους κεφτέδες, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τους μαγειρεύετε για 40’, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
|6| Σερβίρετε τους κεφτέδες με πατάτες τηγανητές ή ρύζι, και σκέτοι όμως, με μια νόστιμη πράσινη σαλάτα, είναι εξαιρετικοί.


*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Ερμιόνης Τυλιπάκη "Στην κουζίνα των γεύσεων", εκδόσεις Ψυχογιός.




Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen