Follow us

Χοιρινό και ψιλά φασόλια με ελιές και ντομάτες

Χοιρινό και ψιλά φασόλια με ελιές και ντομάτες

Υλικά

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας, από τα πλευρά, κομμένο σε κύβους

200 γρ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους

50 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους

50 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους

500 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς τα σπόρια τους και κομμένες σε κυβάκια

2 κ. σ. ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και στη συνέχεια κομμένα σε ροδέλες

1 φαρδιά, κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες των 3 εκ.

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ. γ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια θυμάρι

275 ml κόκκινο ξηρό κρασί

1-2 φύλλα δάφνη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 1 κ.σ ελαιόλαδο, σε μια φαρδιά, μαντεμένια κατσαρόλα (των 3, 5 λίτρων), κατάλληλη για φούρνο.

Πιέζουμε λίγο τους κύβους του κρέατος με τη λάμα του μαχαιριού σα να τους χτυπάγαμε και τους ροδίζουμε από όλες τις πλευρές, λίγους-λίγους, για 5-6 λεπτά, απομακρύνοντας από το τηγάνι όσους ρόδισαν πρώτοι.

Όταν τελειώσουμε με το κρέας, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά, χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά, αλλά ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό και πριν μαυρίσει ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το θυμάρι, το κόκκινο κρασί, τις ελιές και τη δάφνη.

Αφήνουμε να πάρουν μια χαμηλή βράση, αλατοπιπερώνουμε κατά το δοκούν, κλείνουμε την κατσαρόλα μας με το καπάκι της και την μεταφέρουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 140ο C.

Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα και 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, σκεπάζουμε και πάλι το σκεύος και ψήνουμε το φαγητό για άλλα 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κι οι πατάτες.

Θ.Τ.

Επίσης...

Χοιρινό µε Σπανάκι

Η συνταγή για χοιρινό με σπανάκι.

Απολαυστικά Κεφτεδάκια

Τα πιθανότατα πιο εύκολα κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινό με Σύκα στη Γάστρα

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο φουρνιστό φαγητό, που θα γίνει ακόμα νοστιμότερο αν διαλέξουμε ένα κομμάτι με λιπάκι.

Χοιρινό με Πλιγούρι

Η συνταγή για χοιρινό με πλιγούρι.

Χοιρινό με Λεμονάτη Σάλτσα και Κρασάτες Πατάτες

Η συνταγή για χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες.

Χοιρινό Ρολό Λεμονάτο με Τυρί

Η συνταγή για ρολό χοιρινό λεμονάτο με τυρί.

Χοιρινό με Κρασί και Πιπεριές

Η συνταγή για χοιρινό με κρασί και πιπεριές.

Χοιρινό με το Σέλινο

Μία υπέροχη συνταγή με χοιρινό και σέλινο.

Χοιρινό με Κυδώνια

Η συνταγή για χοιρινό με κυδώνια.

Στιφάδο Χοιρινό με Καρότα και Μανιτάρια

Η συνταγή για στιφάδο χοιρινό με καρότα και μανιτάρια.

Κρασοκαπαμάς

Η συνταγή για κρασοκαπαμά.

Νόστιμο, Τρυφερό Χοιρινό Κρασάτο με Κρεμμύδι

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο, τρυφερό χοιρινό κρασάτο με κρεμμύδι.