Υλικά
Υλικά
3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μπουκιές
1 σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε μπουκιές
3 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
1 ρέβα, καθαρισμένη και κομμένη σε μπουκιές
1-2 φλιτζάνια κυβάκια από ψίχα κολοκύθας
1-2 χούφτες φρέσκα μανιτάρια
2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κυδώνι, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
φουντίτσες από 1 μπρόκολο
1 κουταλιά ξερό θυμάρι
1 κουταλιά ξερό δεντρολίβανο, τριμμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
1.
Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτεις 1 ποτήρι νερό, ανακατεύεις καλά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC, για 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν.2.
Αφήνεις να κρυώσει λίγο και σερβίρεις.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου "Μόνος στην κουζίνα", εκδόσεις Μίνωας.