Τα τριγωνάκια της χαρούμενης αγελάδας

Τα τριγωνάκια της χαρούμενης αγελάδας
Υλικά
2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
8 τυράκια τριγωνάκια (κρεμώδες τυρί, σε συσκευασία των 8 τεμαχίων)
1 κρόκος αβγού, χτυπημένος με μερικές σταγόνες νερό
σουσάμι

Παρασκευή

Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας με τον πλάστη και τα κόβουμε σε 16 τρίγωνα, οκτώ στο μέγεθος των τυριών και άλλα οκτώ που θα πρέπει να είναι από 1 εκ. σε κάθε πλευρά τους μεγαλύτερα από τα τυράκια. Βάζουμε από ένα τυράκι-τριγωνάκι σε κάθε μικρότερο τρίγωνο, το σκεπάζουμε με το μεγαλύτερο τρίγωνο σφολιάτας, πιέζουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μας για να κλείσει γύρω-γύρω. Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε ένα ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό ταψί, περνάμε την επιφάνεια της ζύμης με το αβγό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και την πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε τα τριγωνάκια μας σε προθερμασμένο, στους 200ο С, φούρνο για 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε πολύ ζεστά, συνοδεύοντας τα με μια πράσινη σαλάτα, αρτυσμένη με μια ξιδάτη βινεγκρέτ.
 
Θ.Τ.



Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen