Πατατόπιτα (του Τάσου Αντωνίου)

Πατατόπιτα (του Τάσου Αντωνίου)
υλικά για 2 µερίδες
4 μέτριες πατάτες
100 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
100 γρ. ένταμ, τριμμένο
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
1/2 ποτήρι γάλα, πλήρες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
4 κουτ. σούπας βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Βράζουμε νερό σε μεγάλη
κατσαρόλα.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε στα τέσσερα για
να μαγειρευτούν πιο γρήγορα και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε
να βράσουν για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να τρυπιούνται εύκολα με
το πιρούνι, και τότε τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε
τα τυριά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο
και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε αποπάνω
το βούτυρο.
Ψήνουμε την πατατόπιτα για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα
η επιφάνειά της. Τρώγεται καλύτερα ζεστή αλλά και κρύα... αν περισσέψει
κάποιο κομμάτι.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου "Για να μην ξαναπείς Μα2 πεινάω!", εκδόσεις Πατάκη.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen