Υλικά
υλικά για 6 άτομα
3 μέτριες πατάτες βρασμένες
1 1/2 φλ.τσ. αρακά βρασμένο
4 μέτρια καρότα βρασμένα
4 αβγά βρασμένα σφιχτά
3/4 φλ.τσ. ζαμπόν σε κυβάκια (αγοράστε το σε δυο χοντρές φέτες)
1 αγγούρι κομμένο κυβάκια χωρίς τα σπόρια
2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί σε άλμη, ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό τμήμα)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 -1 1/2 φλ.τσ. μαγιονέζα
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Όλα τα υλικά μας πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς.
Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε τα βρασμένα αβγά.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας με προσοχή ώστε να μην διαλυθούν.
Προσθέτουμε μερικές κ.σ μαγιονέζα και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε όση μαγιονέζα θέλουμε ακόμα και μεταφέρουμε τη σαλάτα σε απλωτή σαλατιέρα.
Της δίνουμε σχήμα λόφου και την καλύπτουμε με ένα λεπτό στρώμα μαγιονέζας.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με αβγά, ελιές, καρότα.tips: αντί για το αγγουράκι τουρσί ή μαζί με αυτό, προσθέτουμε κάππαρη.
Για σπιτική μαγιονέζα δείτε τη συνταγή εδώ.tips: αντί για ζαμπόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψητό κοτόπουλο ή ψητό κρέας, κομμένα σε κυβάκια.