Follow us

Κεφτεδάκια με μελιτζάνα

Κεφτεδάκια με μελιτζάνα

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

1 μεγάλη μελιτζάνα

2 αβγά, χτυπημένα

2/3 της κούπας παρμεζάνα

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1 κούπα γαλέτα

1 κ. σ. ελαιόλαδο

ρίγανη

δεντρολίβανο

θυμάρι   

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

1.Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει για 20 λεπτά. 2.Ξεβγάζουμε τις ροδέλες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.3.Τις σοτάρουμε στο λάδι και σε 1/2 κούπα νερό μέχρι να μαλακώσουν.4.Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν.5.Ρίχνουμε τα μυρωδικά στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται.6.Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη γαλέτα.7.Προσθέτουμε κατόπιν τη γαλέτα και ανακατεύουμε. 8.Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.9.Τα τηγανίζουμε (χωρίς να τα αλευρώσουμε) σε καυτό λάδι για 2 λεπτά ή τα τοποθετούμε σε λαδόκολα και τα ψήνουμε τα για 50-60 λεπτά στους 200°C (στη μισή ώρα τα γυρίζουμε από την ανάποδη).TipΑν δεν έχετε εύκαιρα όλα τα μυρωδικά, χρησιμοποιήστε ό,τι υπάρχει στην κουζίνα σας.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Θέμιδος Καρδιόλακα : Μαμά, δεν τρώω "πράσινα"!, των εκδόσεων Μίνωας.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.