Follow us

Τάρτα με αρνάκι, μυζήθρα και λιαστές ντομάτες

Τάρτα με αρνάκι, μυζήθρα και λιαστές ντομάτες

Υλικά

Υλικά

1 φύλλο χωριάτικης ζύμης 

1 κ. σ. ελαιόλαδο

300-400 αρνάκι ψαχνό που περίσσεψε (π.χ.από το πασχαλινό αρνί), ψιλοκομμένο

250 γρ. φρέσκια μυζήθρα, τριμμένη σε κομμάτια

2 αβγά 

1 μέτριο γιαούρτι

αλάτι και πιπέρι

3 κ. σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

3-4 λιαστές ντομάτες (όχι σε ελαιόλαδο)

2 κ. σ. μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους, ψιλοκομμένες

Παρασκευή

Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο μια ταρτιέρα κι απλώνουμε το φύλλο.

Το τρυπάμε με ένα πιρούνι.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αβγά με το γιαούρτι, τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τη μυζήθρα, το δυόσμο, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και το αρνάκι.

Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω στο φύλλο και το γυρίζουμε προς τα μέσα για να σχηματίσουμε ένα λεπτό κόθρο.

Βάζουμε την ταρτιέρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο και ψήνουμε την τάρτα για περίπου 40-45 λεπτά.

Την σερβίρουμε ζεστή. Θ.Τ.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.