Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούσταςΥλικά για ένα μέτριο ταψί
1/2 πακέτο βούτυρο
1 κουτάκι σόδα (αναψυκτικό)
Για τη γέμιση
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό κρεμμύδι
400 γρ. βαρελίσια φέτα
2 ματσάκια μάραθο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο για πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια μας, τα αυγά και το αλατοπίπερο.
Ψιλοκόβουμε τον μάραθο και τον προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε απαλά τη γέμιση με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, που το έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο, έτσι ώστε να βγαίνουν απ’ έξω.
Βάζουμε από πάνω τη γέμιση και την ισιώνουμε με ένα κουτάλι. Κατεβάζουμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα και καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα.
Χαράζουμε ελαφρά την πίτα με ένα κοφτερό μαχαιράκι και την αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Περιχύνουμε την πίτα με τη σόδα και την αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά.
Ψήνουμε την πίτα για περίπου μία ώρα, μέχρι να ψηθεί το κάτω φύλλο και να ροδίσει η επιφάνειά της, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 °.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Βασίλη Καλλίδη "Άθενς Σπεσιάλ", εκδόσεις Πατάκη.