Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυριά

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυριά
Υλικά
125 ml σησαμέλαιο ή κάποιο άλλο σπορέλαιο 
1 κεσεδάκι γιαούρτι 
250-300 γρ διάφορα σκληρά ή ημίσκληρα τυριά, τριμμένα
250 γρ ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
500 γρ αλεύρι 
3 κ. κ. μπέικιν 
3 αβγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια) 
λίγο πιπέρι 

Παρασκευή

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα, καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε το κέικ, σε προθερμασμένο, στους 180ο φούρνο, για 30-40 λεπτά, περίπου. Όταν κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα του και το φυλάμε, τυλιγμένο με πλαστική μεμβράνη, μέχρι την ώρα που θα το κόψουμε φετούλες. 

Θ.Τ. 


Σχόλια

Γιωργος Μεϊτανης 3/10/2017 5:28:41 μμ | Permalink # 19806

Τι μοναδα ειναι το κ.κ. που μετρατε το μπέικιν;
κουταλιές κ....; κοφτες;; σουπας; του γλυκου; κυβικα κ...;


Ειρηνη Γ. 5/2/2016 10:04:08 πμ | Permalink # 16179

Μου βγήκε φανταστικό!Νοστιμοτατο και όμορφο όπως της φωτογραφίας.Το πήρα σε εκδρομη και ήταν απο τα πρώτα πιάτα που τελείωσαν.


Chirimonia Bouloubaleiro 16/5/2014 3:32:08 μμ | Permalink # 8268

Ακολούθησα τις οδηγίες χρησιμοποιώντας τα υλικά της συνταγής και ήταν μία αποτυχία :-( Αρχικά το μείγμα που προκύπτει δεν είναι ρευστό αλλά ούτε και πλάθεται. Στη συνέχεια ο χρόνος ψησίματος είναι πολύ μεγαλύτερος απ/αυτόν της συνταγής. Με λίγα λόγια μη τη δοκιμάσετε.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen