Follow us

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στην κατσαρόλα

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στην κατσαρόλα

Υλικά

Υλικά

2 κιλά μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο (στηθοπλευρές με το κόκαλο τους)*

2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια 

2 κλαράκια σέλινο-σέλερι, κομμένα σε ροδέλες 

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια 

750 ml κόκκινο κρασί 

1 λίτρο ζωμό κότας 

1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα

2-3 κόκκους άρκευθου (κεδροκούκουτσα)

αλάτι αφρίνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

50 ml ελαιόλαδο 

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε λίγο το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα , αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.

Το απομακρύνουμε από την κατσαρόλα και στη θέση του τοποθετούμε τα λαχανικά, τα σβήνουμε με κόκκινο κρασί μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα του επαναφέρουμε το κρέας, προσθέτουμε το ζωμό , την πάπρικα και τους κόκκους του άρκευθου και κλείνουμε το σκεύος.

Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 3 ώρες, το βγάζουμε και μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλύτερα.

Το κόβουμε σε μερίδες και αφαιρούμε τα κόκαλα από το σιδηρόδρομο.

Με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε επίσης και όλο το λοιπός από το ζωμό του.Την ώρα του σερβιρίσματος ζεσταίνουμε ξανά το κρέας για να συμπυκνώσουμε και το ζωμό του, το σερβίρουμε σε πιατέλα και το συνοδεύουμε με πατάτες βραστές, λιωμένες με το πιρούνι και περιχυμένες με βούτυρο. Σημ.* Ο σιδηρόδρομος (ή οι σπαλομπριζόλες) είναι το ορθογώνιο κομμάτι του μοσχαρίσιου κρέατος που προέρχεται από το κάτω μέρος των πλευρών του ζώου.

Είναι ένα κομμάτι σκληρό από τη φύση του που απαιτεί πολλές ώρες σιγανού μαγειρέματος για να αποδώσει όλη τη νοστιμιά του. Θ.Τ.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.