Follow us

Σαλάτα coleslow

Σαλάτα coleslow

Υλικά

υλικά

450 γρ. λάχανο καθαρισμένο

1 μέτριο κρεμμύδι

1 μικρό καρότο 

για τη σάλτσα: 

30 γρ. αλεύρι

30 γρ. ζάχαρη

2 κρόκοι αβγών πολύ φρέσκων

170ml γάλα πλήρες

1 κ.σ. βούτυρο

50 ml εκλεκτό ξίδι από κόκκινο κρασί

1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

αλάτι, πιπέρι λευκό

παρασκευή

Αφήνουμε αβγά, γάλα και βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.Κόβουμε το λάχανο στον ειδικό τρίφτη ή στο χέρι (λεπτοκομμένο).

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο χέρι ή στο μούλτι.

Τρίβουμε το καρότο στον χοντρό τρίφτη.

Σε ένα βαθύ σκεύος (που να μπορεί να στερεωθεί επάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει -μπαιν μαρί-) ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε τους κρόκους.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα και το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρουμε το σκεύος επάνω από κατσαρόλα με καυτό νερό και ανακατεύουμε συνέχεια για 12'-15' λεπτά, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει.

Προσθέτουμε το βούτυρο ενδιαμέσως.

Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν καλύπτει τη ράχη ενός κουταλιού.

Τη μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ και προσθέτουμε τη μουστάρδα.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως, κατόπιν βάζουμε στο ψυγείο.

Την ώρα του σερβιρίσματος αναμειγνύουμε αρκετή σάλτσα με τα υλικά της σαλάτας (που πρέπει να είναι εντελώς στεγνά) και κατόπιν προσθέτουμε όση ακόμα θέλουμε, κρατώντας ένα τμήμα για το γαρνίρισμα.

Τη διατηρούμε για μερικές ώρες στο ψυγείο σκεπασμένη.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.