Υλικά
Υλικά
100 γρ. μπλε τυρί (Δανίας, ροκφόρ, γκοργκοντζόλα ή στίλτον)
50 γρ. μασκαρπόνε (ή όσο χρειάζεται για να φτάσουμε στην επιθυμητή ένταση του μπλε τυριού)
150 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι τους
150 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
Παρασκευή
Δουλεύουμε το μπλε τυρί με το μασκαρπόνε, δοκιμάζοντας το ώστε να πετύχουμε την ένταση που επιθυμούμε.
Μόλις δημιουργηθεί μια λεία και όχι υπερβολικά σφιχτή κρέμα, γεμίζουμε τα φρούτα με αυτήν, βάζουμε τα δαμάσκηνα ξαπλωμένα και τα βερίκοκα όρθια, εναλλάξ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και τα αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.Ταιριάζουν με γλυκά ενισχυμένα κρασιά του απεριτίφ.