Υλικά
Χάμπουργκερ Υλικά
675 γρ. άπαχο κιμά
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
60 ml (4 κ. σ.) φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Γέμιση με τυρί κρέμα
75 γρ. τυρί κρέμα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)
30 ml (2 κ. σ.) φρέσκες, ψιλοκομμένες πρασουλίδες
λίγο λάδι για επάλειψη
Εκτέλεση
Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά για τα χάμπουργκερ, προσθέτοντας λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Μοιράζετε τον κιμά σε 8 ίσα μέρη και τον πλάθετε σε μπιφτέκια. Σ’ ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε το τυρί κρέμα, το σκόρδο και τις πρασουλίδες.
Απλώνετε το μείγμα πάνω στα τέσσερα μπιφτέκια. Βάζετε από πάνω τα υπόλοιπα τέσσερα μπιφτέκια και πιέζετε τις άκρες για να ενωθούν.
Τα αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αλείφετε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και τα ψήνετε στο γκριλ για 8-9 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα σερβίρετε μέσα σε φραντζολάκια και τα συνοδεύετε με σαλάτα. Tip: Τα χάμπουργκερ γίνονται εξίσου νόστιμα αν αντικαταστήσετε τον μοσχαρίσιο κιμά με κοτόπουλου ή γαλοπούλας. Εργαλεία που θα χρειαστείτε:μεγάλο μπολ, ξύλινη κουτάλα, μικρό μπολ, πινέλο ζαχαροπλαστικής, σπάτουλα *Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Μαγειρική για κορίτσια" των εκδόσεων Ψυχογιός.