Υλικά
5 ντομάτες, χωρίς τους σπόρους, χοντροκομμένες Yλικά
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
μια χούφτα φύλλα βασιλικού, κομμένα σε κομμάτια
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
τριμμένο μαύρο πιπέρι
200 γρ. φαρφάλες
τυρί παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζετε τις ντομάτες, το σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και τα αναμειγνύετε. Ζητάτε από έναν ενήλικο να βράσει τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βρασμένο νερό για 10 λεπτά.
Σουρώνετε καλά, αναμειγνύετε με τη σάλτσα ντομάτας και σερβίρετε. Όσο πιο πολύ αφήσετε το μείγμα της ντομάτας να σταθεί τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο σας. *Η συνταγή είναι από το βιβλίο "1,2,3, μαγειρεύουμε" των εκδόσεων Ψυχογιός.