Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
4 μικρά χοιρινά κότσια, έτοιμα για μαγείρεμα (περίπου 2- 2,5 κιλά, μαζί με τα κόκαλα)
1 κιλό μικρές, νεαρές πατατούλες, με την φλούδα τους
1 κ. σ. βούτυρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
250 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
250 ml χυμό λεμονιού
200 ml χυμό νεραντζιού
1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
125 ml φρέσκο ζωμό λαχανικών
2 κ. σ. δυνατή μουστάρδα, τύπου Ντιζόν
1 κ. σ. ανάμεικτα μυρωδικά (θυμάρι ή θρούμπι, μαντζουράνα, φασκόμηλο)
250 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε τα κότσια σε μια γάστρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκεπάζουμε το σκεύος και βάζουμε τα κότσια να ψηθούν σε προθερμασμένο, στους 150ο C, φούρνο, για περίπου 2 ½ ώρες.
Στη συνέχεια πλένουμε τις νεαρές πατατούλες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις μοιράζουμε στη γάστρα, γύρω από τα κότσια.
Μοιράζουμε και το βούτυρο στη γάστρα.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C και συνεχίζουμε το ψήσιμο, πάνω σε κλειστή γάστρα, για ακόμα 1 ώρα φροντίζοντας να ανακατεύουμε , κάθε 20 περίπου λεπτά ώστε να διαποτιστούν οι πατάτες από τη σάλτσα.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας το με μια πράσινη σαλάτα, με βινεγκρέτ μουστάρδας.