Υλικά
υλικά
1 μαρούλι, την τρυφερή καρδιά (αν είναι μικρή θα χρειαστούν δυο)
1 μικρό ματσάκι ρόκα, χωρίς τα κοτσάνια (προτιμότερη η άγρια ρόκα)
12 τοματίνια κομμένα στη μέση
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια (το λευκό μέρος)
3/4 φλ.τσ. γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
6-8 μπαλάκια μοτσαρέλας
12 φέτες προσούτο χωρισμένες στη μέση
1 ρόδι, τους σπόρους
για το ντρέσινγκ:
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 λεμόνι, το χυμό
2 κ.σ. μελάσα ροδιού*
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Χτυπάμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ.
Κόβουμε το μαρούλι και τη ρόκα και τα βάζουμε σε απλωτή σαλατιέρα μαζί με τα κρεμμυδάκια, τα καρύδια, τα τοματίνια και τα μισά ρόδια.
Ανακατεύουμε καλά με το μισό ντρέσινγκ.
Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες του προσούτο, τυλιγμένες σε φωλιές, τα μπαλάκια της μοτσαρέλας και το υπόλοιπο ρόδι.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.* μελάσα ροδιού βρίσκουμε σε έθνικ παντοπωλεία και στα αντίστοιχα ράφια μεγάλων σουπερμάρκετ.Updated: 19/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 17/10/13