Follow us

Ντιπ μελιτζάνας (καλαβρέζικο πέστο)

Ντιπ μελιτζάνας (καλαβρέζικο πέστο)

Υλικά

υλικά για 1 1/2 φλ.τσ.

1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα (ή αντίστοιχες μακρόστενες)

1 μεγάλη πιπεριά τ. Φλωρίνης ή στρογγυλή κόκκινη

1 σκ. σκόρδου τριμμένη

1 μικρό κρεμμύδι σε φετάκια

1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη, χωρίς τους σπόρους

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (περίπου 2 φλ.τσ. φύλλα βασιλικού)

4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 φλ.τσ. τυρί ρικότα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα από τη φλούδα της, την κόβουμε σε κύβους και την αλατίζουμε καλά.

Την αφήνουμε σε σουρωτήρι για 20' να βγάλει τα υγρά της.

Κατόπιν θα την ξεπλύνουμε και θα τη σκουπίσουμε με απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 6'-7'.

Προσθέτουμε τους κύβους της μελιτζάνας και συνεχίζουμε για άλλη τόση ώρα, ανακατεύοντας πάντα.

Τέλος, προσθέτουμε τη ντομάτα και συνεχίζουμε για 5' ακόμα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά.

Το βάζουμε στο μπλέντερ με τον βασιλικό, το σκόρδο, τη ρικότα και 1 κ.σ ελαιόλαδο και χτυπάμε να γίνει αλοιφή.

Χρησιμοποιούμε αυτό το πέστο για ορεκτικό σαν ντιπ με ψημένες αραβικές πίτες ή γαρνίρουμε μπρουσκέτες.

Γίνεται και σάλτσα για ζυμαρικά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.