Υλικά
υλικά για 4-5 άτομα
1 κοτόπουλο 1700 γρ. περίπου κομμένο στα 6
500 γρ. σταφύλι χωρίς κουκούτσια (π.χ. σταφίδα)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια
1 κ.σ. εστραγκόν
1 αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά)
250 ml γλυκό κρασί από μοσχάτο (π.χ. Μοσχάτο Ρίου)
3 κ.σ βούτυρο
1 κ.σ. κοφτή κορν φλάουερ
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Λυώνουμε το βούτυρο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Προς το τέλος προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα γυρίζουμε μαζί 2' να σωταριστούν.
Σβήνουμε με 150 ml από το κρασί και ρίχνουμε το εστραγκόν, αλάτι πιπέρι και τον γλυκάνισο.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοψήνουμε για 45'.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε το σταφύλι και χωρίζουμε τις ρώγες.
Προσθέτουμε τις μισές στο κοτόπουλο και μετά από 10' τις υπόλοιπες, για να κρατήσουν το σχήμα τους.
Οταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα μαζί με τα σταφύλια, με μια τρυπητή κουτάλα.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο κρασί που απέμεινε και το προσθέτουμε στη σάλτσα της κατσαρόλας.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και ξαναβάζουμε μέσα το κοτόπουλο με τα σταφύλια.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή με πατατούλες ατμού.