Υλικά
υλικά
2 κιλά περίπου κατσικάκι με το κόκκαλο, σε μερίδες
1 1/2 κ. ώριμες ντομάτες
2 κ.σ. τοματοπελτέ
2 μέτρια κρεμμύδια
1 φλ.τσ. κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
4-5 κόκκοι μαύρο πιπέρι
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι.
Περνάμε τις ντομάτες στον τρίφτη ή τις πολτοποιούμε στο μούλτι.
Διαλύουμε τον πελτέ σε 1/2 φλ.
καφέ νερό.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα απ' όλες τις πλευρές.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το κοκκίνισμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να σωταριστεί 4'-5' με το κρέας ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 2' να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, τα πιπέρια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Δεν προσθέτουμε νερό παρά μόνο εάν μειωθούν πολύ τα υγρά.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοψήνεται σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ελέγχουμε το αλάτι.
Μετά από 1 ώρα και 15' ελέγχουμε αν το κρέας έχει ψηθεί ή χρειάζεται λίγο ακόμα.
Η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει.
Αφαιρούμε την κανέλα και αφήνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα να σταθεί 30' πριν το σερβίρισμα.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες, χωριάτικα ζυμαρικά, μακαρόνια ή ρύζι.