Υλικά
υλικά για 6 άτομα
400 γρ. ζυμαρικά (κατά προτίμηση φουζίλι -βίδες)
150 γρ. τοματίνια
150 γρ. φιλέτο τόνου σε άλμη
100 γρ. μοτσαρέλα σε μπαλάκια ή σε κομμάτια (προαιρετικά)
60 γρ. φύλλα ρόκας
12 μαύρες ελιές
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα από μισό λεμόνι
4 κ.σ. μαγιονέζα
λίγα φύλλα βασιλικού
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζουμε καλά.
Σε μεγάλη σαλατιέρα τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές.
Ανακατεύουμε σε μπολάκι το υπόλοιπο ελαιόλαδο με αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα.
Θρυμματίζουμε τον τόνο.
Χοντροκόβουμε τα φύλλα της ρόκας.
Οταν κρυώσουν τα ζυμαρικά τα ανακατεύουμε καλά με το μείγμα του ελαιολάδου και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15'.
Κατόπιν προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε από πάνω τον βασιλικό.