Ποιος ο λόγος να πετάξεις τη χωριάτικη που περίσσεψε; Μα δεν τρώγεται, θα μου πεις, και θα συμφωνήσω μαζί σου. Μπορείς, όμως, να την προσθέσεις οε οποιοδήποτε λαδερό, στα φασολάκια, τις μπάμιες, το μπριάμ, τον κιμά του μουσακά, αφού πρώτα της αφαιρέσεις τα αγγουράκια. Μπορείς, όμως, και να τη μεταποιήσεις σε μια από τις πιο νόστιμες ομελέτες.
Υλικά:
1 ντομάτα μεγάλη, χωρίς τη φλούδα της
1 μικρό κρεμμύδι
1 πιπεριά
1 κ.γ. κάππαρη
1 κ.γ. ρίγανη
φέτα, θρυμματισμένη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
6-8 αυγά
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
1. Βάζουμε τη χωριάτικη σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να μαραθεί η πιπεριά.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τους προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε πάνω στη χωριάτικη.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Με αυτόν τον τρόπο η ομελέτα φουσκώνει ωραία και γίνεται ζουμερή, χωρίς να μπούμε στην ταχυδακτυλουργική διαδικασία να τη γυρίσουμε κι από την άλλη. Όποιος τα καταφέρνει, τη γυρίζει με τον τρόπο του.
4. Μόλις ίσα-ίσα στερεοποιηθεί από πάνω το αυγό, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Συνταγή από το βιβλίο: «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού», εκδόσεις Πατάκη.