Follow us

Ψητές γαρίδες σουβλάκι και μαγιονέζα με μέλι και τζίντζερ

Ψητές γαρίδες σουβλάκι και μαγιονέζα με μέλι και τζίντζερ

Υλικά

Υλικά

24 ωμές γαρίδες μέτριου-μεγάλου μεγέθους (καθαρισμένες)

2 κσ χυμό λεμονιού

2 κσ ελαιόλαδο

2 κγ σάλτσα σόγιας

1 κγ ζάχαρη

200 γρ μαγιονέζα

2 κσ μέλι

1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (5εκ. περίπου), τριμμένο

2 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό

Παρασκευή

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού, τη σόγια και τη ζάχαρη.

Απλώνουμε τις γαρίδες σε ένα πυρέξ και αλείφουμε με ένα πινέλο με το μείγμα του λαδιού.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιονέζα, το μέλι, το τζίντζερ και το μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε τις γαρίδες.

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι-γριλιέρα και ψήνουμε λίγες λίγες τις γαρίδες, για 3-4 λεπτά περίπου από κάθε μεριά, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και περνάμε την καθεμία σε ένα ξυλάκι για σουβλάκια.

Τοποθετούμε τα σουβλάκια όρθια σε ποτήρια.

Σερβίρουμε με την κρύα μαγιονέζα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.