Follow us

Κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους με κουρκούτι μπίρας

Κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους με κουρκούτι μπίρας

Υλικά

υλικά

3-4 μέτρια κολοκυθάκια

12 ανθούς κολοκυθιού, πολύ φρέσκους

150 γρ. αλεύρι φαρίνα

200 ml ξανθή μπίρα

1 αβγό

σπορέλαιο ή ελαιόλαδο με απαλή γεύση για το τηγάνισμα

αλάτι, ανθό αλατιού

παρασκευή

Βάζουμε σε βαθύ σκεύος το αλεύρι με 1/3 κ.γ.

αλάτι και σχηματίζουμε λακκουβίτσα.

Σπάμε μέσα το αβγό και ρίχνουμε τη μπίρα.

Αναδεύουμε προσεκτικά με το σύρμα μέχρι να προκύψει ένας χυλός ομοιογενής και λείος.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 15'. Σε αυτό το διάστημα πλένουμε γρήγορα και προσεκτικά και αφαιρούμε τους στήμονες από τα λουλούδια.

Τα βάζουμε να στραγγίξουν σε πετσέτα.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες με το ειδικό εργαλείο και τα αλατίζουμε.

Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και ζεσταίνουμε στους 180ο.

Βυθίζουμε τα κολοκυθάκια στο χυλό και τα τηγανίζουμε 2'-3' περίπου.

Τα πιάνουμε με τσιμπίδα και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Συνεχίζουμε με τα λουλούδια που θα χρειαστούν περίπου 2'.

Τα σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.