Υλικά
Υλικά
1 κιλό αρνί (μπροστινό πόδι)
1/2 κιλό μοσχαράκι (ελιά ή ποντίκι)
4-5 φιλτζανάκια ρύζι νυχάκι
2 αβγά
2-3 λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Παρασκευή
Κόβουμε το αρνί και το μοσχάρι σε κομμάτια και το βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό.
Στην αρχή το ξαφρίζουμε.
Όταν βράσουν, αφαιρούμε το κρέας, το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σουρώνουμε το ζουμί και αφαιρούμε το λίπος.
Προσθέτουμε 1 κούπα επιπλέον νερό και επαναφέρουμε στη φωτιά.
Όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Χτυπάμε καλά τα αβγά, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και αυγοκόβουμε.
Η σούπα πρέπει να σερβιριστεί αμέσως μόλις ετοιμαστεί.σημ.
η σούπα αυτή καταναλώνεται την ημέρα του Πάσχα στα Επτάνησα.