ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
500 γρ. ταλιατέλες
400 γρ. ανθότυρο
10 κλωναράκια φρέσκο θυµάρι ψιλοκοµµένο
6 µέτρια ξερά κρεµµύδια κοµµένα σε λεπτές λωρίδες
1 κουτ. σούπας µαύρη ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ξίδι µπαλσάµικο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Σοτάρετε τα κρεµµύδια στο ελαιόλαδο σε χαµηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα για να µην κολλήσουν. Όταν µαλακώσουν και αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώµα, ρίξτε λίγο αλάτι, τη ζάχαρη, το ξίδι µπαλσάµικο και τη µισή ποσότητα από το φρέσκο θυµάρι. Συνεχίστε το µαγείρεµα άλλα 10 λεπτά µέχρι να εξατµιστούν τα υγρά και κατεβάστε από τη φωτιά. Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισµένο νερό και στραγγίστε. Ανακατέψτε τις ταλιατέλες µε τα καραµελωµένα κρεµµύδια και σερβίρετε µε το ανθότυρο και το υπόλοιπο φρέσκο θυµάρι.
Συνταγή από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Αυτή είναι η κουζίνα μου», εκδόσεις Πατάκη.