ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
100 γρ. καπνιστό σολοµό
3 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι µε χαµηλά λιπαρά
2 αγγούρια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας χυµό λάιµ
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι (µέτριας έντασης)
λίγο κύµινο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση:
Καθαρίστε τα αγγούρια και αφαιρέστε τα σπόρια τους. Κόψτε τα σε µικρότερα κοµµάτια και βάλτε τα στο µπλέντερ µε το σκόρδο, το κάρι, το κύµινο και λίγο αλάτι. Πολτοποιήστε τα και περάστε τον πολτό από σουρωτήρι. Ανακατέψτε τον πολτό µε το γιαούρτι και τον χυµό λάιµ και αφήστε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Λίγο πριν σερβίρετε, ψιλοκόψτε τον σολοµό. Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα, γαρνίρετε µε τον σολοµό και πασπαλίστε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι.
Συνταγή από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Αυτή είναι η κουζίνα μου», εκδόσεις Πατάκη.