Υλικά
υλικά για 8 άτομα:
130 γρ. λευκό ταραμά
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
1 κρεμμύδι ξερό
χυμό από 2 λεμόνια
300 με 400 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο απαλό
εκτέλεση:
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε μαζί με τον ταραμά και το χυμό από δύο λεμόνια στο μπλέντερ.
Αφού τα χτυπήσουμε για λίγο προσθέτουμε το ψωμί που έχουμε μουλιάσει πρώτα, στραγγισμένο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μπλέντερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να γίνει το μείγμα σαν μαγιονέζα.
Δοκιμάζουμε αν θέλει άλλο χυμό λεμονιού και προσθέτουμε πιπέρι.
Σερβίρουμε με κάππαρη, ελιές Καλαμών και ξύσμα από 1 λεμόνι.