Follow us

Ταραμοσαλάτα με κάππαρη και ελιές (του chef Αλέξανδρου Καρδάση)

Ταραμοσαλάτα με κάππαρη και ελιές (του chef Αλέξανδρου Καρδάση)

Υλικά

υλικά για 8 άτομα:

130 γρ. λευκό ταραμά

300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα

1 κρεμμύδι ξερό

χυμό από 2 λεμόνια

300 με 400 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο απαλό

εκτέλεση:

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε μαζί με τον ταραμά και το χυμό από δύο λεμόνια στο μπλέντερ.

Αφού τα χτυπήσουμε για λίγο προσθέτουμε το ψωμί που έχουμε μουλιάσει πρώτα, στραγγισμένο.

Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μπλέντερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να γίνει το μείγμα σαν μαγιονέζα.

Δοκιμάζουμε αν θέλει άλλο χυμό λεμονιού και προσθέτουμε πιπέρι.

Σερβίρουμε με κάππαρη, ελιές Καλαμών και ξύσμα από 1 λεμόνι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.