Follow us

Παντζάρια με ανθότυρο σαν "μιλφέιγ"

Παντζάρια με ανθότυρο σαν "μιλφέιγ"

Υλικά

υλικά

4 μεγάλα παντζάρια βρασμένα ή ψημένα

300 γρ. ανθότυρο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρο

1/3 κ.γ. σπόρους κίμινου

3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Λυώνουμε το τυρί με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με τα κρεμμυδάκια, το κύμινο (προαιρετικά), τον κόλιαντρο ή τον μαϊντανό, πιπέρι και όσο αλάτι θέλουμε.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30'.

Κόβουμε τα παντζάρια σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο ή σε ανάλογο τρίφτη ή με μαχαίρι με πλατειά, κοφτερή λάμα.

Στρώνουμε με φέτες παντζαριού μια μέτρια φόρμα, έτσι ώστε το ένα να καβαλάει ελαφρά το άλλο.

Απλώνουμε επάνω μια στρώση από το μείγμα τυριού.

Συνεχίζουμε με στρώσεις παντζαριών και τυριού μέχρι να τελειώσουν τα υλικά (φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι παντζάρια) και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.

Το στήσιμο μπορεί να γίνει και σε ατομικά φορμάκια ή σε τσέρκι, στρογγυλό ή τετράγωνο.

Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα ή στο πιάτο και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες βινεγκρέτ που έχουμε φτιάξει χτυπώντας το ελαιόλαδο με το ξύδι και λίγο αλάτι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.