Υλικά
υλικά
1 1/2 κ. καλαμαράκια μέτρια
3/4 φλ.τσ. ρύζι τύπου καρολίνα
200 γρ. σέσκουλα ή σπανάκι
200 γρ. μυρώνια, καυκαλήθρες, μαϊντανό
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μαραθόσπορο
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
2 λεμόνια το χυμό
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τα χόρτα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, αφαιρούμε τα πλοκάμια τους και τα ψιλοκόβουμε.
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά όλα τα κρεμμύδια μαζί με τα ψιλοκομμένα πλοκάμια.
Προσθέτουμε τα χόρτα και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε όλα μαζί 2' και προσθέτουμε το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι και να πιεί τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μαραθόσπορο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα καλαμαράκια αφήνοντας περιθώριο να φουσκώσει το ρύζι.
Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.
Τα τοποθετούμε πλάι πλάι σε φαρδειά κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 2 φλ.τσ.
νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν 45' περίπου.
Δοκιμάζουμε λίγο ρύζι από ένα καλαμαράκι αν έχει ψηθεί.
Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα τους, ζεστά ή κρύα.