Υλικά
υλικά
500 γρ. ρικόττα στραγγισμένη
1 φλ.τσ. αλεύρι
1 μεγάλο αβγό
2 κ.σ. βούτυρο
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 φλ.τσ. ζωμός λαχανικών ή κότας
1/2 φλ.τσ. πεκορίνο τριμμένο
3/4 φλ.τσ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
20 φυλλαράκια φασκόμηλου φρέσκα ή λιγότερα αποξηραμένα
παρασκευή
Αναμειγνύουμε τη ρικόττα με το αλεύρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το αβγό.
Δουλεύουμε το μείγμα με πιρούνι να γίνει λείο, αλλά όχι πολλή ώρα γιατί θα σφίξουν τα νιόκι.
Το αφήνουμε 30' στο ψυγείο.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε το μείγμα σε 3-4 μέρη και πλάθουμε το καθένα σε κορδόνι διαμέτρου 2 εκ.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κομματάκια 2,5 εκ.
(τα νιόκι) και τα βάζουμε κατόπιν στο ψυγείο για 30' ακόμα.
Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει μέχρι ν' ανέβουν στην επιφάνεια, περίπου 1'-2'.
Τα στραγγίζουμε αμέσως και τα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι μαζί με το ζωμό.
Σιγοβράζουμε προσεκτικά μέχρι το υγρό να μείνει μισό.
Τα μεταφέρουμε σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε με το βούτυρο, το μισό πεκορίνο, το φασκόμηλο και τα μισά φουντούκια.
Σερβίρουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο και τα φουντούκια από πάνω.