Follow us

Ραβιόλι με σπανάκι και ρικότα

Ραβιόλι με σπανάκι και ρικότα

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη (περίπου 24 ραβιόλι)

• 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 κτγ αλάτι

• 4 αβγά

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 κρόκο

Για τη γέμιση

• 450 γρ. φρέσκο σπανάκι, καλά πλυμένο

• 1 κ.γ. αλάτι

• 450 γρ ricotta

• 1 αβγό

• 2 κ.σ κρέμα γάλακτος

• 4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

• Μοσχοκάρυδο

• Αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα

• 100 γρ βούτυρο

• Μοσχοκάρυδο

• 1 κ.γ. τριμμένο φασκόμηλο

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ με το εργαλείο για ζύμες, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε ένα πάγκο, και δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και ομοιογενής.

Την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το σπανάκι με το μισό αλάτι μέχρι να μαλακώσει.

Βγάζουμε από το βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει για λεπτά.

Στύβουμε καλά να φύγει το νερό και κόβουμε σε λεπτά κομμάτια.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το σπανάκι με το αβγό, τη ρικότα, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.

Προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο αλάτι και λίγο πιπέρι.Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σιγοβράζουμε μέσα σ’ αυτό το φασκόμηλο και το μοσχοκάρυδο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε σκεπασμένο μέχρι να βράσουν και τα ζυμαρικά.Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Τη σχηματίζουμε σε ένα ορθογώνιο και την περνάμε από το μηχάνημα των ζυμαρικών 2-3 φορές (αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλάστη, αλλά θα δυσκολευτείτε περισσότερο) χρησιμοποιώντας τα χέρια μας για να κρατάμε το λεπτό στρώμα που προκύπτει.

Η ζύμη πρέπει να έχει το πάχος ενός φύλλου χαρτιού. Ρίχνουμε στον πάγκο αλεύρι και τοποθετούμε το λεπτό φύλλο της ζύμης.

Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια με τον 1 κρόκο και τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους αλλά στη σειρά μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση.

Διπλώνουμε τη ζύμη στα δύο και πατάμε ώστε να κολλήσει καλά.

Με τα δάχτυλα, πατάμε καλά και την περιοχή ανάμεσα στη γέμιση.

Με ένα κόπτη για ζυμαρικά, κόβουμε σε τετράγωνα σχήματα και τοποθετούμε σε έναν αλευρωμένο δίσκο.

Βεβαιωθείτε πως οι άκρες είναι καλά κολλημένες μεταξύ τους.Βράζουμε αρκετό νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι και 2 κ.σ ελαιόλαδο.

Προσεκτικά τοποθετούμε τα ραβιόλι, περίπου 3-4 κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Βράζουμε για 2-3 λεπτά και χρησιμοποιώντας μία σουρωτή κουτάλα, αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

Τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να βράσουν και τα υπόλοιπα.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα βουτύρου (ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας να γίνουν ένα μείγμα).

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.