Follow us

Αφράτο κέικ σοκολάτας με γκλάσο

Αφράτο κέικ σοκολάτας με γκλάσο

Υλικά

υλικά

225 γρ. αλεύρι

225 γρ. ζάχαρη

225 γρ. φρέσκο βούτυρο που έχουμε αφήσει να μαλακώσει

4 αβγά

4 κ.σ. κακάο σκόνη

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. κουβερτούρα τουλ. 60% κακάο

100 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ 25 εκ.

χωρίς οπή.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει πολύ αφράτο.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας καθένα να ενωθεί στο μείγμα.

Προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε να ενσωματωθεί.

Εχουμε αναμείξει χωριστά το αλεύρι με το μπέικιν.

Το προσθέτουμε τμηματκά στο μείγμα, χτυπώντας λίγο, όσο χρειάζεται για να γίνει ομοιογενές.

Πασπαλίζουμε τη βουτυρωμένη φόρμα με λίγο αλεύρι και χτυπάμε να φύγει το περίσσευμα.

Ψήνουμε το κέικ για 30'-33'.

Το βγάζουμε από το φούρνο και τα φήνουμε 4'-5' να κρυώσει.

Κατόπιν το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.

Για να φτιάξουμε την γκανάς με την οποία θα γκλασάρουμε το γλυκό, κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.

Την βάζουμε σε τηγανάκι, επάνω από καυτό νερό, ώστε να λυώσει με τη θερμότητα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει τελείως.

Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί τελείως και να γίνει μια κρέμα ομοιογενής.

Την αφήνουμε να κρυώσει 10'-15'.

Κατόπιν τη ρίχνουμε επάνω στο κέικ και αφήνουμε να κυλήσει ελεύθερα στα πλάγια ή τη στρώνουμε με μαχαίρι.

Μπορούμε, ακόμα, να κόψουμε το κέικ στη μέση οριζόντια -όταν έχει κρυώσει τελείως- και να βάλουμε μια στρώση γκανάς στη μέση.

Με την υπόλοιπη καλύπτουμε την επιφάνεια.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.