Follow us

Πάπια με σάλτσα Cointreau

Πάπια με σάλτσα Cointreau

Υλικά

υλικά

4 μεγάλα στήθη πάπιας

Για τη γλυκόπικρη σως 

240ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 

150ml δυνατό καφέ 

120ml Cointreau 

πιπέρι καγιέν

Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών   

240ml λευκό ξηρό κρασί 

480ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι 

240ml cointreau 

3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

μερικά κλωναράκια μαϊντανού 

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι 

2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Φτιάχνουμε τη γλυκόπικρη σως: Ενώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε ελάχιστο κόκκινο πιπέρι καγιέν.

Ψήνουμε τα 4 στήθια πάπιας, που έχουμε μαρινάρει με την γλυκόπικρη σώς για 1-2 ώρες.

Για την σάλτσα εσπεριδοειδών : Σε κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί , το Cointreau, το μαιντανό και το θυμάρι.

Ανακατεύουμε και παρατείνουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε την πάπια περιχυμένη με τη σάλτσα εσπεριδοειδών και συνοδεύουμε το πιάτο με άγριο ρύζι και σαλάτα με πορτοκάλι.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.