Υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα Υλικά
1 κιλό κάστανα μεγάλα
2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5-6 κόκκους μπαχάρι
1/4 κουταλάκι κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κάστανα σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι, τα στραγγίσουμε και τα καθαρίζουμε προσεκτικά.
Πλένουμε καλά το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε μερίδες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέτουμε το κρέας να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και όταν κοκκινίσει καλά ,ρίχνουμε την ντομάτα, το μπαχάρι και την κανέλα.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ένα φλ.τσ.νερό και αφήνουμε να σιγοψηθεί.
Λίγο πριν το τέλος ,προσθέτουμε τα κάστανα και αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά,περίπου , να πάρουν τη σάλτσα.