Follow us

Παπαρδέλες με ραγκού αγριογούρουνου brasato al barolo (από τον Νίκο Δημητροκάλη chef του Dal Professore)

Παπαρδέλες με ραγκού αγριογούρουνου brasato al barolo (από τον Νίκο Δημητροκάλη chef του Dal Professore)

Υλικά

Υλικά

1 κ. αγριογούρουνο (σπάλα)

2 κλωνάρια σέλερι

2 καρότα

2 κρεμμύδια μέτρια

1 μπουκάλι κρασί κόκκινο barolo (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με αγιωργίτικο)

2 γαρύφαλλα 

3 –4 καρπούς από ευρωπαϊκό κέδρο

Τριμμένη παρμεζάνα

Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι 

Για τη ζύμη που θα φτιάξουμε τις  παπαρδέλες

160 γρ. σιμιγδαλένιο αλεύρι

80 γρ. μαλακό αλεύρι 

1 αυγό ολόκληρο

3 κρόκους

2 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

Το αγριογούρουνο: Αφήνουμε για τουλάχιστον 24 ώρες το αγριογούρουνο να μαριναριστεί με το κρασί, το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι κομμένα σε χοντρά κομμάτια, τους καρπούς του κέδρου και τα γαρύφαλλα.

Στραγγίζουμε τα κρέας και το κόβουμε σε χοντρά κυβάκια (προσοχή, δεν πετάμε ούτε τα λαχανικά ούτε το υγρό της μαρινάδας).

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά της μαρινάδας και τα σωτάρουμε σε 5 –6 κουταλιές ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε και τα κυβάκια του αγριογούρουνου και τα αφήνουμε να σωταριστούν μαζί με τα λαχανικά για λίγα λεπτά.

Ρίχνουμε όλο το υγρό της μαρινάδας μέσα στην κατσαρόλα, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά περίπου δυόμισι ώρες.

Οι παπαδέρλες : Ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια σε ένα μπολ.

Σχηματίζουμε ένα «πηγάδι» στη μέση και ρίχνουμε μέσα το ολόκληρο αυγό, τους κρόκους και το αλάτι.

Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ομοιογενή ζύμη.

Τυλίγουμε το ζυμάρι σε μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Ανοίγουμε το ζυμάρι σε λεπτό φύλο με τη μηχανή ζυμαρικών ή με τον πλάστη και το κόβουμε σε λωρίδες φάρδους 6 –7 χιλιοστών.

Βράζουμε τις παπαρδέλες για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό και χωρίς να τις στραγγίξουμε εντελώς, τις ενσωματώνουμε στην σάλτσα του ραγού προσθέτοντας αρκετή παρμεζάνα και ανακατεύοντας πάνω στη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.