Υλικά
1 κ. αγριογούρουνο (σπάλα)Υλικά
2 κλωνάρια σέλερι
2 καρότα
2 κρεμμύδια μέτρια
1 μπουκάλι κρασί κόκκινο barolo (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με αγιωργίτικο)
2 γαρύφαλλα
3 –4 καρπούς από ευρωπαϊκό κέδρο
Τριμμένη παρμεζάνα
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Για τη ζύμη που θα φτιάξουμε τις παπαρδέλες
160 γρ. σιμιγδαλένιο αλεύρι
80 γρ. μαλακό αλεύρι
1 αυγό ολόκληρο
3 κρόκους
2 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Το αγριογούρουνο: Αφήνουμε για τουλάχιστον 24 ώρες το αγριογούρουνο να μαριναριστεί με το κρασί, το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι κομμένα σε χοντρά κομμάτια, τους καρπούς του κέδρου και τα γαρύφαλλα.
Στραγγίζουμε τα κρέας και το κόβουμε σε χοντρά κυβάκια (προσοχή, δεν πετάμε ούτε τα λαχανικά ούτε το υγρό της μαρινάδας).
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά της μαρινάδας και τα σωτάρουμε σε 5 –6 κουταλιές ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε και τα κυβάκια του αγριογούρουνου και τα αφήνουμε να σωταριστούν μαζί με τα λαχανικά για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε όλο το υγρό της μαρινάδας μέσα στην κατσαρόλα, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά περίπου δυόμισι ώρες.
Οι παπαδέρλες : Ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια σε ένα μπολ.
Σχηματίζουμε ένα «πηγάδι» στη μέση και ρίχνουμε μέσα το ολόκληρο αυγό, τους κρόκους και το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ομοιογενή ζύμη.
Τυλίγουμε το ζυμάρι σε μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε λεπτό φύλο με τη μηχανή ζυμαρικών ή με τον πλάστη και το κόβουμε σε λωρίδες φάρδους 6 –7 χιλιοστών.
Βράζουμε τις παπαρδέλες για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό και χωρίς να τις στραγγίξουμε εντελώς, τις ενσωματώνουμε στην σάλτσα του ραγού προσθέτοντας αρκετή παρμεζάνα και ανακατεύοντας πάνω στη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως.