Υλικά
2 καρδιές μαρουλιού (μόνο τα τρυφερά φύλλα)Υλικά
1/2 ραντίτσιο χοντροκομμένο
2 φλ. τσαγιού σπανάκι baby
1 λόλα κόκκινη χοντροκομμένη
2 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε κυβάκια
3/4 φλ.τσ. ροκφόρ χωρισμένο με το πιρούνι σε μικρά κομμάτια
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη, ελαφρά καβουρδισμένη
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
1 κ.σ. πετιμέζι ροδιού
ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, μαζί με αλάτι και πιπέρι σε βαζάκι που κλείνει καλά και ανακινούμε με δύναμη, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά, τα χοντροκόβουμε, τα ανακατεύουμε με το αχλάδι και τα βάζουμε σε απλωτή μεγάλη σαλατιέρα.
Ρίχνουμε τα 3/4 της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε ή προσθέτουμε ότι άλλο χρειάζεται.
Ρίχνουμε τα κυβάκια του αχλαδιού και το ροκφόρ και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
Ρίχνουμε επάνω την υπόλοιπη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.tips: αντί γιά ροκφόρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε blue Stilton ή bleu de Bresse ή Saint Augur.
Το κοινό blue cheese είναι οικονομικότερο αλλά με μειωμένο γευστικό ενδιαφέρον.Updated: 04/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 20/12/12