Follow us

Μοσχαράκι κρασάτο με πορτοκάλι

Μοσχαράκι κρασάτο με πορτοκάλι

Υλικά

υλικά

1300 γρ. μοσχάρι από ελιά, κομμένο σε κύβους

3 πορτοκάλια

750 ml κόκκινο κρασί

200 ml ξύδι

3 μέτρια καρότα 

4 κρεμμύδια 

6 σκελίδες σκόρδο

λίγος μαϊντανός 

2 κλαδάκια δεντρολίβανο (ή 2 κ.σ. φύλλα)

3 κ.σ. τοματοπελτές

1 ξύλο κανέλας

6-7 κόκκοι μπαχάρι (προαιρετικά)

6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Βάζουμε το κρέας 4-5 ώρες στο ψυγείο, μέσα σε μαρινάδα που έχουμε φτιάξει με το κρασί, το ξύδι, το 1 καρότο και τα 2 κρεμμύδια σε φέτες, το μισό δεντρολίβανο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.

Το στραγγίζουμε κρατώντας το υγρό της μαρινάδας και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε πλατειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με 2 κ.σ ελαιόλαδο και όταν κάψει καλά σωτάρουμε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει απ΄όλες τις πλευρές.

Το βγάζουμε και το κρατάμε χωριστά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το υπόλοιπο σκόρδο σε φετάκια, τα δύο καρότα σε φετάκια και το μπαχάρι, ανακατεύοντας γιά 2'-3' σε μέτρια φωτιά.

Οταν μαλακώσει, προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά στη φωτιά γιά 1'-2'.

Προσθέτουμε τη μαρινάδα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί το υγρό στο 1/3 περίπου.

Περνάμε τα πορτοκάλια από το χοντρό τρίφτη και κατόπιν τα στύβουμε και κρατάμε το χυμό τους.

Ρίχνουμε στο κρέας το χυμό ανακατεμένο με τον τοματοπελτέ, το δεντρολίβανο, τα υπόλοιπα σκόρδα κομμένα στη μέση, την κανέλα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 1 ώρα, ανακατεύοντας μερικές φορές.

Προσθέτουμε τότε το ξύσμα πορτοκαλιού, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου άλλη μία ώρα, ανάλογα με το κρέας.

Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε το φαγητό με φρέσκιες ταλιατέλες, με χιλοπίτες ή άλλο παραδοσιακό ζυμαρικό σαν τα στριφτάρια ή το φυτιλάκι, με πουρέ πατάτας.tips: αυτό το φαγητό γίνεται ακόμα πιο νόστιμο με βοδινό κρέας.

Αν βρείτε, θα το βάλετε στη μαρινάδα από το βράδυ (γιατί είναι πιό σκληρό) και θα χρειαστεί περισσότερο βράσιμο.

Προσέξτε, ακόμα, την ποιότητα του κρασιού που θα βάλετε στο φαγητό.

Δοκιμάστε το πριν το χρησιμοποιήσετε και αν δεν σας ικανοποιεί αλλάξτε το.

Ενα κακό κρασί μπορεί να καταστρέψει το φαγητό.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.