Follow us

Λαζάνια με μελιτζάνες και μοτσαρέλα

Λαζάνια με μελιτζάνες και μοτσαρέλα

υλικά

300 γρ. λαζάνια με αβγό
200 γρ. μοτσαρέλα στεγνή
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
3 αβγά
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. φρέσκο γάλα
αλεύρι και ελαιόλαδο γιά το τηγάνισμα
γιά τη σάλτσα ντομάτας:
500 γρ. πολτό ντομάτας (φρέσκο ή από κουτί)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο βασιλικό φρέσκο ή 1 κ.γ. ξερό
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

παρασκευή

Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε γιά 2' το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το σκόρδο, λίγο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει 10'-12', μέχρι να πήξει ελαφρά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες περίπου 5 χιλ. και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό γιά 15' ή περισσότερο. Σε βαθύ σκεύος χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε άλλο πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι να κάψει. Σκουπίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας. Τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, κατόπιν από το μείγμα των αβγών και τις τηγανίζουμε. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Ζεματίζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό γιά μισό λεπτό, λίγα-λίγα. Τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο γιά να μην κολλήσουν. Σε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει 6 λαζάνια σε κάθε στρώση, απλώνουμε μερικές κ.σ. σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε επάνω μιά σειρά λαζάνια και από πάνω μιά σειρά μελιτζάνες, αρκετή τριμμένη μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας και λίγο μαϊντανό. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο σχηματίζοντας στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τελειώνουμε με στρώση από μελιτζάνες, μπόλικη σάλτσα και τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο γιά 30'-35'. Σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…