Κασερόπιτες

Κασερόπιτες
υλικά
γιά τη ζύμη:
2 φλ.τσ. αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο)
1 μικρό γιαούρτι πλήρες
3/4 φλ.τσ. λυωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αβγό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ.αλάτι
γιά τη γέμιση:
300 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. ανθότυρο
5 αβγά (το ένα γιά το άλειμμα)
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

παρασκευή

Ανακατεύουμε το λυωμένο βούτυρο με το γιαούρτι και προσθέτουμε το αβγό χτυπημένο. Χτυπάμε το μείγμα με πιρούνι, να αναμειχθεί. Ανακατεύουμε 1 1/2 φλ.τσ. αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι, το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ακόμα και ζυμώνουμε, να γίνει μιά ζύμη μέτρια, που να μην κολλάει. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 30' στο ψυγείο. Χτυπάμε τα 3 αβγά με λίγο πιπέρι σε μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το ανθότυρο και το λυώνουμε με πιρούνι μέσα στα αβγά. Προσθέτουμε τα άλλα τυριά και ανακατεύουμε το μείγμα. Αν είναι αρκετά στεγνό προσθέτουμε ένα ακόμα αβγό και ανακατεύουμε. Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά περίπου 13 εκ. Βάζουμε στη μέση δυό κ.σ. γέμιση. Αλείφουμε το τελείωμα με αβγό και διπλώνουμε την άκρη διαγωνίως γιά να σχηματιστεί τρίγωνο. Πατάμε με πιρούνι γύρω γύρω να κολλήσει η ένωση και κάνουμε μιά πιρουνιά στη μέση της τυρόπιτας. Τοποθετούμε τις τυρόπιτες σε ταψί και τις ψήνουμε γιά 40' περίπου, μέχρι να ροδίσουν και από κάτω.

tip: μαζί με τη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και ένα φετάκι ζαμπόν, όχι πολύ λεπτό.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen